Hamilton: “Ik verwachtte een close gevecht met Leclerc”

27 juli 2019 — Lewis Hamilton mag dan wel redelijk eenvoudig de pole voor de GP van Duitsland veroverd hebben, volgens de Brit zou het zonder het wegvallen van de Ferrari-rijders een zeer close gevecht geweest zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

‪Get in there, Lewis! ߑŠ It’s pole for @lewishamilton on @mercedesbenz home soil! ⭐️‬ • #MercedesAMGF1 #Mercedes #AMG #F1 #PETRONASmotorsports #LH44 #Motorsport125

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Het team deed het geweldig wat de timings betrof en het moment waarop ze ons op de baan brachten,” begon Hamilton eerst met het feliciteren van zijn team.

“We zagen beide Ferrari’s wegvallen. Dat zorgde er uiteraard voor dat de strijd om de pole uiteindelijk anders verliep.”

De snelheid van Mercedes en Hamilton zat goed tijdens de kwalificatie, zeker nadat Ferrari eerder tijdens het weekend de oefensessies domineerde.

“Desondanks, ik had een redelijk goede snelheid en het zou erg close geweest zijn tussen mezelf en Leclerc. Ze waren heel het weekend snel.”

“Hun wagen leek erg goed te presteren, ik kan me dan ook inbeelden dat het echt zeer, zeer close zou geweest zijn,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België