Hamilton: “Ik was te vriendelijk bij de start”

28 april 2019 — Lewis Hamilton is van mening dat hij te vriendelijk was tegenover zijn teamgenoot en winnaar Valtteri Bottas bij de start van de GP van Azerbeidzjan. Verder is de Brit niet tevreden over zijn prestatie in Bakoe.


Hamilton kende een goede start vanop de tweede plaats en kon zijn wagen naast die van teamgenoot Bottas positioneren, waardoor ze naast elkaar door de eerste bochten gingen.

Bottas haalde het uiteindelijk van de wereldkampioen en die laatste suggereerde achteraf dan ook dat hij het zijn teamgenoot een stuk moeilijker kon maken.

“Ik kreeg het niet voor elkaar tijdens de kwalificatie gisteren en Valtteri kon dat wel”, begon Hamilton tegenover Sky. “En bij de start was ik gewoon té vriendelijk en gaf ik eigenlijk de leiding aan mijn teamgenoot.”

“Valtteri reed een fantastische race en maakte geen enkele fout. Hij verdient het dan ook om dit weekend te winnen.”

Hamilton moet wel toegeven dat hij blij is met een nieuwe 1-2 voor zijn team, in rekening nemend dat het circuit van Bakoe niet bij zijn favorieten hoort.

“Dit is niet onze sterkste race van het seizoen. Deze GP is altijd al moeilijk geweest voor mij, dus dan kan je wel over een goed weekend spreken”, gaat Hamilton verder.

“Het is dan ook een fantastisch resultaat voor het team. Van mijn kant was het wat minder dit weekend, waardoor ik hard moet blijven werken.”

“Het is niet dat ik dit circuit niet leuk vind, maar ik heb het hier niet makkelijk. Ik kan er echter geen reden voor geven waarom ik hier minder presteer. Naar het einde toe ging het beter, maar dan was het al te laat.”

Uiteindelijk kwam Hamilton nog binnen de DRS-seconde van zijn teamgenoot, maar die laatste trok aan het langste einde. Bottas had duidelijk alles onder controle.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België