logo
 

Hamilton: “Ik weeg 5 kilo meer maar dat is geen probleem”

22 februari 2019 — In vergelijking met vorig jaar weegt Lewis Hamilton zo'n vijf kilogram meer maar dat vormt volgens de Brit geen probleem voor het komende F1-seizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Refreshed. Focused. A Champion ready to take his game to the next level again. ߑŠ @lewishamilton #WelcomeW10

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het minimumgewicht van de wagens zonder brandstof is dit jaar verhoogd van 733 kilogram naar 740 kilogram. Bovendien moet minstens 80 kilogram van dat gewicht bestaan uit de rijder, zijn zitje en de outfit waarmee hij rijdt.

Bedoeling van die maatregel is dat grotere, en dus per definitie ook zwaardere rijders, niet langer benadeeld worden. Rijders die minder dan 80 kilogram wegen moet extra gewicht aan boord meenemen dat in de onmiddellijke omgeving van de cockpit wordt geplaatst, dit om te vermijden dat het extra gewicht gebruikt wordt om de balans van de wagen te verbeteren.

Van verschillende rijders is geweten dat ze momenteel één of twee kilogram meer wegen dan vorig jaar. Bij Lewis Hamilton is dat zelfs ruim vijf kilogram.

“Bij mij is het meer dan dat maar ik bevind me nog binnen de limieten, het is dus best oké,” aldus Hamilton, die naar eigen zeggen heel wat spieren bij kweekte maar ook wel wat meer van zoetigheden en snacks heeft genoten.

“Ik probeer zeker en vast niet de Hulk te zijn maar het vergt tijd om op een juiste manier spieren bij te kweken. Het was ook leuk om grotere porties te mogen eten.”

“Ik heb het gevoel dat ik de beste conditie ooit heb en ik kan zwaardere gewichten tillen,” besloot Hamilton.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België