Hamilton: “Ik werd gedwongen om mijn rijstijl aan te passen”

15 april 2019 — Lewis Hamilton mag dan zondag dan wel redelijk vlot de GP van China gewonnen hebben, de Brit meent dat alles niet zo eenvoudig was als dat het leek.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Voorafgaand aan de voorbije editie had Hamilton al vijf keer de GP van China gewonnen. Het Shanghai International Circuit is duidelijk een van de circuits waarop hij zich thuisvoelt. Toch was de overwinning dit jaar niet zo eenvoudig als dat op het eerste zicht leek.

“Ik was in het verleden altijd snel in China, mijn agressieve rijstijl paste hier altijd erg goed,” aldus Hamilton. “Ik hanteerde die ook de voorbije twee jaren maar de banden en onze wagen lieten dat niet toe.”

“Het leek alsof ik veel performance verloren was. Ik moest me dan ook aanpassen en mijn natuurlijke rijstijl aanpassen, ik moest het op een andere manier doen.”

Ook dit jaar ondervond Hamilton de nodige problemen op het Shanghai International Circuit. Tijdens de oefensessies op vrijdag en zaterdag was de Brit niet echt competitief maar tijdens de kwalificatie keerde alles.

“Ik slaagde er pas tegen het einde van de kwalificatie in om competitief te zijn. Vervolgens tijdens de race keerde ik iets meer terug naar mijn normale rijstijl en dat werkte opnieuw beter,” besloot Hamilton.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België