logo
 

Hamilton: “Ik wil de titel op de juiste manier winnen”

06 augustus 2017 — Lewis Hamilton liet tijdens de GP van Hongarije teamgenoot Valtteri Bottas in de laatste bocht opnieuw passeren. Een veelbesproken manoeuvre maar het enige juiste volgens Hamilton.


Hamilton is de zomerpauze ingegaan met een achterstand van 14 punten op wk-leider Sebastian Vettel. Dat hadden enkele punten minder kunnen zijn indien Hamilton Bottas in de laatste bocht niet opnieuw had laten passeren.

De fans waren verdeeld over het manoeuvre van Hamilton maar de Brit wil naar eigen zeggen de titel op de juiste manier winnen.

“Ik weet niet of ik later daar de gevolgen van zal dragen maar begin dit jaar zei ik dat ik de titel op de juiste manier wenste te winnen,” aldus Hamilton. “Ik denk dat dit het juiste was om te doen. Het is een grijze zone. Indien ik hem bij liet komen en voorbij liet gaan terwijl we twee seconden uit elkaar lagen dan is het veel eenvoudiger. Ik bevond me echter zeven seconden voor hem en het team bevond zich in een moeilijke positie.”

“Ik denk echter dat het toont dat ik een man van mijn woord ben en ook een teamspeler. Ik ben onderdeel van het team, net als al de rest. Ik denk ook dat we harder samenwerken dan ooit tevoren. Het toont de eenheid die er is. Wanneer je in het leven goede dingen doet dan loont zich dat achteraf. Hopelijk is dat ook bij mij het geval.”

Hamilton heeft in de wk-tussenstand momenteel een voorsprong van 19 punten op teamgenoot Valtteri Bottas. De komende races zullen ongetwijfeld bepalend zijn om te zien of beide rijders tot het eind van het seizoen om de titel zullen kunnen strijden.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België