Hamilton: “Ik zal ‘super focus’ nodig hebben om jongeren te verslaan”

13 december 2018 — Lewis Hamilton laat weten dat hij nog niet aan de top van zijn kunnen zit en dat hij naar eigen zeggen een ‘super focus’ zal nodig hebben om jonge wolven Max Verstappen en Charles Leclerc te verslaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

It’s hard after such a disappointing race, but we have to stay positive. The car really has the potential to do very well, but things just aren’t going our way yet. Sorry for all the fans out there that were supporting me, I hope I can give you something to cheer for in China #BahrainGP #keeppushing

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Er wordt veel verwacht van Charles Leclerc en Max Verstappen volgend jaar, daar is ook vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zich van bewust. Leclerc kon door zijn goede prestaties bij Sauber meteen een overstap versieren naar Ferrari, naast Sebastian Vettel. En als Max Verstappen de lijn van de tweede helft van 2018 kan doortrekken mogen we volgend jaar mooie duels verwachten.

“Ik ben nog niet op mijn beste niveau, ik ben nog onderweg,” aldus Hamilton. “Het doel is om tijdens de volgende twee seizoenen (eind 2020 loopt zijn overeenkomst met Mercedes af) te voorkomen dat Ferrari of Red Bull een titel wegkaapt.”

“Red Bull probeert ons echt het vuur aan de schenen te leggen,” aldus Hamilton op een sponsorevenement van Hewlett Packard. “De jonge Max Verstappen wil wereldkampioen worden en dan is er nog Charles Leclerc die zich bij Ferrari zeker wil bewijzen.”

“Deze jongens zijn allemaal veel jonger, ik ben de derde oudste rijder in de Formule 1 en ik ben ook nog maar drieëndertig jaar.”

Hamilton beseft dat hij alles op alles moet zetten om deze jonge wolven af te houden. Hij moet zorgen dat hij fitter is, mentaal sterker en ijveriger dan zijn tegenstanders. Hoe blijft de vijfvoudige wereldkampioen gemotiveerd na al die jaren in de Formule 1?

“Dat is mijn ‘super focus’, ik moet hen altijd een stap voor blijven. Ik heb de ervaring, het is belangrijk hoe je je jaar indeelt. Volgende maand ga ik erover nadenken waar het nog beter kan.”

“Ik heb aan het team gevraagd om me te mailen vanuit de verschillende afdelingen en ik heb hen gevraagd om rechtuit te zijn. Ze moeten me zelfs niet zeggen van wie de email precies komt.”

“Vertel me gewoon de dingen waarvan je denkt dat ik nog kan verbeteren. Als er dit jaar een bepaalde ervaring geweest is of iets dat ik gezegd heb dat de energie uit het team gezogen heeft, het mag echt alles zijn.”

“Ik wil de beste aller tijden worden en dat betekent dat ik op verschillende gebieden moet verbeteren,” besluit Hamilton. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België