logo
 

Hamilton in de wolken na pole

13 april 2013 — Lewis Hamilton pakte vandaag op schitterende wijze de pole voor de race van morgen in China, teamgenoot Nico Rosberg moest na een klein foutje vrede nemen met de vierde plaats. image

Hamilton reed in elk deel van de kwalificatie de snelste tijd. Tijdens Q3 wist hij uiteindelijk zijn Mercedes naar de snelste tijd te brengen met een voorsprong van bijna drie tienden op dichtste achtervolger Kimi Raikkonen.

De Brit toonde zich tijdens de persconferentie dolgelukkig met zijn prestatie van vandaag. “Dit is echt ongelooflijk. Ik ben blij om mijn eerste pole te pakken voor Mercedes. Mijn ronde was perfect, en het team doet al heel het seizoen fantastisch werk. Ik hoop dan ook dat we dat kunnen doortrekken naar morgen. Het verschil met de achtervolgers is wel wat verrassend. De Ferrari’s waren zeer snel en we wisten niet echt waar ze zich zouden bevinden tijdens de kwalificaties.” vertelt Hamilton.

“We zaten in een goed ritme tijdens Q1 en Q2, maar je ultieme ronde is aartsmoeilijk. Tijdens het derde deel heb je tien minuten, maar uiteindelijk lieten we de tijd zakken tot een drietal minuten. Dan is het belangrijk om een goeie out-lap te rijden, om dan de perfecte ronde neer te zetten. Ik heb zeker niet te klagen over die ronde en ben dan ook zeer gelukkig.”

Hamilton vreest echter dat het moeilijk wordt om Kimi Raikkonen achter zich te houden na de eerste reeks pitstops. De Fin toonde in Australië al dat hij en zijn Lotus zeer spaarzaam zijn met de banden, terwijl de slijtage van de zachte band op de Mercedes een stuk groter is. De Brit beschikt naar eigen zeggen over een competitieve wagen, maar verwacht wel een zware race morgen. Hij hoopt wel om zijn positie te kunnen behouden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België