Hamilton: “In Monaco wil ik opstaan en terugvechten”

24 mei 2016 — Lewis Hamilton is na zijn crash tijdens de GP van Spanje vastberaden om in Monaco terug te slaan.


Voor Hamilton was het een bijzonder teleurstellende GP van Spanje. De Brit mocht van op de polepositie vertrekken, werd voorbijgestoken door teamgenoot Nico Rosberg, waarna hij enkele bochten later probeerde om de Duitser opnieuw in te halen.

Rosberg verdedigde zijn positie echter. Hamilton kwam op het gras, verloor de controle over zijn wagen en schoof tegen de Mercedes van Rosberg. Beide wagens uit de race en een serieuze mentale tegenvaller voor de Brit. De tekst ‘Still I Rise’ staat niet voor niets op de helm van Hamilton en de Brit wil in Monaco dan ook terugvechten.

“In Barcelona had ik een enorm slecht gevoel maar zoals ik altijd zeg, de echte test is de manier waarop je opnieuw rechtstaat wanneer je neergeslagen bent,” aldus Hamilton. “Het was een moeilijk moment voor ons allemaal maar het is nu een afgesloten hoofdstuk en ik kijk uit naar Monaco.”

Hamilton heeft in Monaco echter nog maar één keer kunnen winnen en dat was in 2008, toen hij nog voor McLaren reed. De Brit was er vorig jaar nochtans dicht bij maar een slechte aanpassing van de strategie tegen het einde van de race zorgde ervoor dat Hamilton een bijna zeker overwinning uit handen moest geven. Toen de safety car op de baan kwam en Hamilton aan de leiding reed maakte de Brit immers een overbodige pitstop.

Dit jaar wil Hamilton echter opnieuw proberen om voor de tweede keer in zijn carrière de GP van Monaco winnen.

“Het is een ongelooflijk gevoel om met een F1-bolide door de enorm smalle straten te rijden. Het is één van de meest opwindende dingen die je kan doen in een racebolide. De voorbije jaren kende ik er geen al te beste resultaten maar vorig jaar toonde ik dat ik over de nodige snelheid beschik om er te kunnen winnen,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België