“Hamilton is de grootste, hij speelde niet zoals Schumacher vieze spelletjes”

18 oktober 2020 — De discussie over wie nu de grootste F1-piloot aller tijden is laait opnieuw op nu Lewis Hamilton het zegerecord van Michael Schumacher heeft geëvenaard. Maar wie was nu de beste van beide rijders?

Dit bericht bekijken op Instagram

Records are made to be broken. ߑŠ

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Al heel wat insiders, experts en ook F1-piloten hebben de voorbije weken hun mening gegeven over wie nu de beste F1-piloot is. Maar kan je rijders uit compleet verschillende generaties eigenlijk wel vergelijken?

Volgens velen is het zelfs moeilijk om rijders die deels met elkaar ‘overlapten’ terwijl ze in de Formule 1 reden te vergelijken maar toch duikt ontegensprekelijk de vergelijking tussen Michael Schumacher en Lewis Hamilton de voorbije weken steeds opnieuw op.

Wie is nu de grootste van de twee? Wij vragen het u in onze poll op onze homepage maar ‘Formule 1 magazine’ vroeg het aan Tom Coronel en die moest niet lang nadenken om daarop een antwoord te geven.

“Ik vind Hamilton veel beter dan Schumacher”, aldus Coronel, die daar vervolgens wat verduidelijking rond geeft.

“Omdat Schumacher in zijn tijd veel cadeautjes heeft gekregen. In de elf jaar dat hij bij Ferrari reed, draaide alles om hem.”

Daarnaast is er volgens Coronel nog een andere reden waarom hij Hamilton boven Schumacher verkiest.

“Omdat Hamilton geen spelletjes nodig heeft om te winnen. Schumacher speelde vieze spelletjes om kampioen te worden, ik heb dat Hamilton nooit zien doen.”

Volgens Coronel heeft Hamilton in tegenstelling tot Schumacher ook nooit cadeautjes gekregen en moest hij zijn teamgenoot dus steeds zelf weten te verslaan. De Nederlander is er ook van overtuigd dat Hamilton mogelijks zelfs tien wereldtitels op zijn naam kan zetten.

“Hij vindt het leuk, is snel en heeft een goed team. Waarom zou hij dan niet tien keer wereldkampioen kunnen worden?”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België