“Hamilton is een buitengewone rijder maar Ayrton Senna blijft de beste”

19 oktober 2020 — Volgens Gerhard Berger is Lewis Hamilton een ongelooflijk talent en is het moeilijk om Hamilton en Schumacher met elkaar te vergelijken. Wel vindt hij dat Ayrton Senna nog net iets beter dan Schumacher en Hamilton was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @newscarsnews op

“Ik had ook graag gehad dat Michael Schumacher voor een lange tijd de meest succesvolle rijder in de geschiedenis van de F1 zou gebleven zijn, alleen al omwille van wat hem overkomen is. Het is zo dramatisch dat je er om moet huilen iedere keer wanneer je er aan denkt,” vertelde Berger tegenover diverse media in Zolder.

Ondanks die visie heeft Berger echter ook veel respect voor de prestaties van Hamilton.

“Het is eigenlijk ongelooflijk,” aldus Berger. “Hamilton is een buitengewone racepiloot, hij heeft al ontelbare keren bewezen dat hij deze titel verdient.”

“Dit is een strijd tussen twee enorme toppers die nog gedurende vele jaren voor discussies zal zorgen. We kunnen volgens mij gewoonweg niet zeggen wie de betere rijder is. Ik denk dat je het zelfs niet kan zeggen wanneer ze in dezelfde wagen op de grid zouden staan.”

Dit zijn twee zo’n enorme toppers dat je het gewoon moet laten voor wat het is, ze hebben allebei de sport mee gemaakt tot wat ze nu is.”

Berger vindt duidelijk dat Hamilton en Schumacher op hetzelfde niveau presteren maar volgens de Oostenrijker is er één rijder die boven Schumacher en Hamilton uitsteekt.

“Voor mij blijft de allerbeste Ayrton Senna,” aldus Berger. “Hij is te vroeg gestorven maar tot dan had hij alle records in zijn handen.”

“Hij zat ook in een wagen die de te kloppen wagen zou geweest zijn de jaren nadien. Ik denk dan ook dat Ayrton nog heel wat wereldtitels had kunnen veroveren.”

“Alledrie bevinden ze zich zeer dicht bij elkaar, soms wiel-aan-wiel, maar hij blijft de beste rijder die ik ooit gezien heb.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ayrton Senna do Brasil (@ayrton.senna.do.brasil) op

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België