“Hamilton is nog niet de nummer 1 bij Mercedes”

22 september 2017 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zet Mercedes in de titelstrijd nog niet alles in op Lewis Hamilton.


Na de GP van Singapore heeft Lewis Hamilton in de wk-tussenstand een comfortabele voorsprong van 28 punten op Sebastian Vettel. Op teamgenoot Valtteri Bottas heeft Hamilton ondertussen zelfs een voorsprong van 51 punten.

Met nog maar zes races te gaan zou je denken dat Mercedes vanaf nu volledig de kaart van Hamilton zou trekken maar volgens motorsportbaas Toto Wolff is dat helemaal nog niet het geval.

“Ik denk dat het redelijk duidelijk is dat Hamilton zijn kansen om de wereldtitel te winnen groter zijn dan die van Valtteri,” aldus Toto Wolff. “Zoals we ook in het verleden gedaan hebben zullen we de voorbije race beoordelen en alles bekijken. Vervolgens zullen we tot een logische beslissing komen.”

Volgens Toto Wolff is Lewis Hamilton binnen Mercedes voorlopig dus niet de zogenaamde nummer 1.

“Ik zou niet willen zeggen dat we volledig inzetten op Lewis en zeggen dat hij onze nummer 1 is. Ik wil immers onze tweede rijder zijn mindset niet verstoren. Stel dat hij voorop rijdt tijdens een race ... Dat is de reden waarom ik het niet wil,” besluit Toto Wolff.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië