Hamilton: “Jean Todt mag het hier wel eens komen uitleggen”

06 juli 2017 — Volgens Lewis Hamilton moet niet hij maar Jean Todt enkele vragen van de pers komen beantwoorden. De Brit deed de uitspraak in een reactie op de zoveelste vraag over het incident tussen Hamilton en Vettel tijdens de GP van Azerbeidzjan.


Sebastian Vettel kreeg tijdens de race een stop and go-penalty van tien seconden voor zijn aanrijding met Hamilton. Uiteindelijk startte de FIA een extra onderzoek naar het incident en tijdens de hoorzitting afgelopen maandag in Parijs werd besloten dat Vettel geen extra bestraffing kreeg.

Vettel erkende schuld, excuseerde zich openlijk voor zijn gedrag en zal ook een vorm van ‘gemeenschapsdienst’ doen. De Duitser kreeg uiteindelijk geen extra bestraffing en hoewel Hamilton tijdens de officiële persconferentie liet uitschijnen dat de zaak afgesloten mag worden gaf de Brit toch een steek naar FIA-president Jean Todt. Volgens Hamilton mag die wel eens komen uitleggen waarom er maandag geen bijkomende actie ondernomen werd.


“Ik denk niet dat er iets verandert,” zei Hamilton tijdens de officiële persconferentie. “Mijn mening blijft dezelfde. Met alle respect, maar Jean (Todt) zou hier naast mij moeten zitten om enkele vragen te beantwoorden want ze hebben maandag niets veranderd. De boodschap die werd gegeven blijft dezelfde.”

“We worden als een medium gebruikt, we moeten een rolmodel zijn, we moeten een bepaalde boodschap uitbrengen, maar we zijn uiteindelijk maar mensen, waardoor we het niet altijd goed doen. Collectief echter, als sport, dienen we de juiste boodschap naar de jonge mensen te brengen.”

“Er zijn enorm veel jonge kinderen die zich in onze positie willen bevinden. We beschikken dan ook over een bepaalde macht en hoe we die gebruiken is enorm belangrijk,” besluit Hamilton.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België