“Hamilton kan het einde van een F1-carrière betekenen”

08 februari 2017 — Anthony Hamilton, de vader van Lewis Hamilton, heeft laten verstaan dat teamgenoot worden van zijn zoon het einde van een carrière kan inluiden.


Na het afscheid van Nico Rosberg maakte de Fin Valtteri Bottas de overstap van Williams naar Mercedes. Bij Mercedes wil Bottas de uitdager van Hamilton worden. Anthony Hamilton, de vader van Lewis Hamilton, waarschuwt dat teamgenoot van zijn zoon worden echter fataal voor een carrière kan zijn.

“Iedereen die het als teamgenoot opneemt tegen Lewis moet zijn carrière op voorhand goed gepland hebben. De teamgenoot van Hamilton worden kan immers het einde van je carrière betekenen,” aldus vader Anthony Hamilton tegenover ‘Sky Sports’.

“Ik denk persoonlijk dat, naarmate hij ouder en volwassener wordt, hij verder naar de top van zijn kunnen evolueert. Lewis zal dan ook een kracht zijn waarmee men dit jaar dient rekening te houden. Lewis denkt ook alleen maar aan winnen.”

Hamilton en Nico Rosberg vochten de voorbije seizoenen een intense strijd uit waarbij Hamilton twee keer en Rosberg één keer wereldkampioen werd. Uiteindelijk besloot Rosberg vijf dagen na het veroveren van de wereldtitel om zijn helm aan de haak te hangen en afscheid van de Formule 1 te nemen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België