logo
 

Hamilton klaar voor ‘psychologische spelletjes’ met Rosberg

06 april 2016 — Lewis Hamilton maakt zich geen zorgen over de titelstrijd nadat hij tijdens de eerste twee races achter teamgenoot Nico Rosberg finishte.


Tijdens de eerste twee races van het seizoen wist Nico Rosberg telkens te zegevieren. Meer zelfs, het was de vijfde overwinning op rij voor de Duitser, waarmee hij de druk op Hamilton opvoerde.

In vergelijking met vorig jaar is het een groot verschil want toen was het Hamilton die meteen wist te zegevieren en de kloof met Rosberg uitbouwde. Toch maakt Hamilton zich voorlopig geen zorgen, ook al kijkt hij na amper twee races reeds tegen een achterstand van zeventien punten aan. Hamilton is naar eigen zeggen klaar voor een strijd waarbij ook de nodige ‘psychologische spelletjes’ gespeeld zullen worden.

“Dit is een psychologische strijd maar ik vermoed dat ik gezien mijn leeftijd en de nodig ervaring me in de psychologisch beste toestand ooit bevindt. Er is bijna niets dat me daarvan kan weerhouden,” aldus Hamilton. “Niemand houdt ervan om te verliezen en uiteraard werken de jongens in de fabriek enorm hard, ook mijn engineers verrichten fantastisch werk.”

“We hadden makkelijk kunnen winnen, we beschikten over de snelheid. We wonnen echter niet en we winnen of verliezen samen. Ik vertelde hen dat er nog een lange weg af te leggen is en dat we niet moeten stressen. Je kan niet alle races winnen.”

Hamilton vergeleek de strijd met teamgenoot Nico Rosberg zelf met de legendarische ‘Rumble in the Jungle’.

“Niet dat dat het hetzelfde is maar Muhammad Ali zorgde er tijdens de Rumble in the Jungle voor dat de andere gast dacht dat hij aan het winnen was en hij won niet!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België