Hamilton kreeg aanbod van Ferrari: “Rood is mijn favoriete kleur maar ik ben loyaal”

20 maart 2018 — Lewis Hamilton moet zijn contract bij Mercedes, dat einde 2018 afloopt, nog verlengen en de Brit zal dat naar eigen zeggen enkel doen als hij helemaal tevreden is met de nieuwe voorwaarden.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Eind vorig jaar liet Mercedes-teambaas Toto Wolff weten dat een nieuwe overeenkomst met Lewis Hamilton slechts een kwestie van tijd was en dat er snel een handtekening zou volgen. Ruim drie maanden na deze uitspraken van de Oostenrijker is er nog altijd niets getekend.

Hamilton, van zijn kant, vindt dat de gesprekken over een contractverlenging al het andere niet mogen overschaduwen en daarom predikt hij rust. In het Spaanse ‘Diaro Sport’ vertelt de viervoudige wereldkampioen daar het volgende over.

“De onderhandelingen zijn gestart maar ze zijn niet mijn hoogste prioriteit op dit moment,” aldus Hamilton. “Ik wil blijven racen en daarom zal ik op een bepaald moment wel een beslissing moeten nemen maar ik wil niet dat anderen dat in mijn plaats doen. Het moet helemaal mijn beslissing zijn.”

Vorige week onthulde teambaas Toto Wolff dat Hamilton misschien wel gecharmeerd was door de belangstelling van Ferrari maar de Brit wil benadrukken dat hij loyaliteit hoog in het vaandel draagt.

“Rood is mijn favoriete kleur,” vertelt hij tegen het Italiaanse ‘Repubblica’. “Maar ik ben tevreden met waar ik nu ben. Loyaliteit is een waarde die mijn vader me heeft bijgebracht, ik ben nog maar twee keer van team veranderd in mijn carrière. Ik ben dus niet het type dat van hier naar daar fladdert.”

Hij geeft wel toe dat hij een aanbieding heeft gekregen uit Maranello maar voegt daar meteen aan toe dat Ferrari kan nu eenmaal niet alle rijders hebben die het zou willen.

“Dat zeg ik als een grote Ferrari-fan. Het is een geweldig team en ik hou ervan om tegen ze te racen. Ik wil niet meteen of te vroeg stoppen, als ik wil zou ik kunnen doorgaan tot mijn veertigste maar dat is niet de bedoeling.”

‘Ik zou nog twee jaar kunnen doorgaan maar het is op dit moment moeilijk te zeggen of ik binnen twee jaar nog steeds zo opgewonden ben voor een nieuw seizoen,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België