logo
 

Hamilton krijgt helm van Senna na 65ste polepositie

10 juni 2017 — Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada heer en meester op het circuit Gilles Villeneuve. Het is de 65ste polepositie voor de Brit en kreeg daardoor een racehelm van zijn voorbeeld Ayrton Senna.


Met zijn 65ste polepositie die Lewis Hamilton behaalde tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada staat hij op gelijke hoogte met Ayrton Senna. Enkel Michael Schumacher doet beter met 68 eerste plaatsen op de startgrid.

Tijdens een eerste interview voor de tribune in bocht twee kreeg de Brit een racehelm van Ayrton Senna aangeboden, een geschenk van de familie van de Braziliaan.

“Wow, ik ben aan het trillen”, klonk een eerste reactie van Hamilton toen hij de racehelm uit 1987 in ontvangst nam. “Ayrton heeft me geïnspireerd om te staan waar ik nu sta”, vertelde Hamilton voor een volle tribune met fans. “Om vandaag op gelijke hoogte te komen met hem is een grote eer. Ik voel me vereerd dat ik dit geschenk krijg van de familie Senna. Ik kan niet gelukkiger zijn.”

“Ik heb Senna geëvenaard wat betreft race overwinningen, waardoor de kwalificatie nu mijn focus was. Ik herinner me nog dat ik thuis kwam van school en video’s bekeek van Ayrton. Dat ik vandaag evenveel poleposities heb, is erg raar.”

“Om te racen tegen deze grote jongens (Vettel en Bottas) en Kimi (Räikkönen) vraagt veel van ons. We moeten pushen tot de limiet en alles moet perfect verlopen. Dat lukt niet altijd, maar vandaag kon het niet beter.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België