Hamilton krijgt kritiek na ongelukkige uitspraak over ‘India’

15 november 2018 — Tijdens een interview met 'BBC Sport' had Lewis Hamilton over het toevoegen van nieuwe 'exotische' bestemmingen op de F1-kalender. Hamilton blikte daarbij terug op de aanwezigheid van India op de F1-kalender en deed daarbij een ietwat 'ongelukkige' uitspraak die heel wat reacties op de sociale media uitlokte.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

“Ik ben naar India geweest om daar te racen en dat was redelijk vreemd omdat India zo’n arme plaats is. Tegelijkertijd hadden ze wel zo’n enorm groot mooi circuit dat in niemandsland lag,” aldus Hamilton. “Toen ik daar naartoe ging voor een grand prix voelde dat niet echt goed aan.”

De uitspraken van Hamilton lokten heel wat reacties uit en de Mercedes-piloot zag zich dan ook genoodzaakt om te reageren.

“Ik heb gemerkt dat sommige mensen boos zijn omwille van mijn commentaar over India,” reageerde Hamilton. “Eerst en vooral is India één van de mooiste plaatsen op de wereld. De cultuur daar is ongelooflijk.”

“Ik heb het land al meermaals bezocht en had er een ongelooflijke tijd. Ondanks dat het de snelst groeiende economie is, is er ook heel wat armoede.”

“Ik refereerde naar het feit dat het vreemd aanvoelde om daar voor de ogen van heel wat dakloze mensen een grand prix te houden. Je komt daar aan in een enorm complex waarbij geld geen probleem was.”

Volgens Hamilton had men het geld voor de bouw van het circuit veel beter voor andere zaken kunnen gebruiken, zeker gezien het feit dat de F1-races daar nooit echt veel volk konden aantrekken.

“Ze hebben honderden miljoenen aan dat circuit gespendeerd en nu wordt het nooit gebruikt. Dat geld hadden ze beter aan scholen of huizen voor de mensen die het nodig hebben gespendeerd.”

“Toen we er raceten kwam er nooit veel volk kijken omdat het voor de meeste mensen daar te duur was,” besloot Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België