logo
 

Hamilton kritisch: “Safety car kwam er puur voor het spektakel”

28 augustus 2017 — Lewis Hamilton mag dan wel de GP van België gewonnen hebben, de Brit was wel erg kritisch voor het inzetten van de safety car tijdens de race.


Toen het tijdens ronde 30 tussen La Source en Eau Rouge tot een aanrijding kwam tussen teamgenoten Ocon en Perez kwamen er erg veel brokstukken op de baan terecht. Volgens Lewis Hamilton was het inzetten van de safety car niet noodzakelijk en had de raceleiding beter beslist om een virtuele safety car in te zetten.

“Ik had het gevoel dat we een beetje zoals de NASCAR waren, waar ze maar de safety car zonder reden blijven inzetten,” aldus een kritische Hamilton na afloop van de race. “De brokstukken werden weggedaan toen we vertraagden dus ik denk dat een virtuele safety car zou volstaan hebben.”

“Ik denk dat ze simpelweg een race wensten te zien, dat is zeker en vast de reden waarom ze de safety car hebben ingezet. Er lagen amper brokstukken omdat ze zo goed alles opkuisten.”

Hamilton ging vervolgens nog wat verder met kritiek geven door ook kritiek te geven op de safety car zelf.

“De safety car reed zo enorm traag, ik vermoed zodat de anderen ons konden bijhalen. Mijn banden op temperatuur houden, zeker met de hardere band waarmee ik reed, was zeer moeilijk,” aldus de Brit.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië