Hamilton laat zich niet afleiden door ‘Paradise Papers’

08 november 2017 — De voorbije dagen was er veel te doen rondom de zogenaamde 'Paradise Papers'. Opnieuw zouden verschillende beroemdheden alsook bedrijven belastingen ontwijken via belastingparadijzen. Daarbij viel ook de naam van Lewis Hamilton. Hamilton laat zich echter niet afleiden door de berichtgeving over hemzelf en de 'Paradise Papers'.


Volgens documenten van de veelbesproken ‘Paradise Papers’ zou Lewis Hamilton voor zo’n 4 miljoen dollar aan belastingen ontweken hebben door zijn Bombardier privéjet via allerlei constructies te laten registreren op het eiland Man.

Lewis Hamilton liet in de aanloop naar de GP van Brazilië tijdens een persconferentie van sponsor Petronas verstaan dat hij zich niet laat afleiden door de berichten over zijn rol in de ‘Paradise Papers’ en zegt dat zijn “kernwaarden overeind blijven”.

“Ik heb net een geweldige periode achter de rug met mijn familie en vrienden en bevind me op een golf van positieve energie,” aldus Hamilton. “Niets kan me daarvan gooien. Ik focus me volledig op komend raceweekend en de twee races die we nog te gaan hebben. Ik laat me niet afleiden van mijn kernwaarden en ik weet waarom ik hier in Brazilië ben.”

Eerder had ook al een vertegenwoordiger van Hamilton verklaard dat het perfect legaal is om een privéjet op het eiland Man te laten registreren.

“Als wereldwijde sportman die belastingen betaalt in een groot aantal landen, vertrouwt Lewis op een team van professionele adviseurs om zijn zaken te behartigen,” luidde het in een mededeling. “Die adviseurs hebben Lewis verzekerd dat alles correct is en de zaak is nu in handen van zijn advocaten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België