Hamilton: “Liever Verstappen als teamgenoot dan Vettel”

26 november 2017 — Hamilton zou liever Max Verstappen als teamgenoot hebben dan Sebastian Vettel maar de Brit vindt tegelijkertijd Vettel de betere rijder van de twee.


Als het aankomt op duels met teamgenoten moet Lewis Hamilton zich niet onbetuigd laten. Zijn periodes met Fernando Alonso en Nico Rosberg als teamgenoot behoren tot de spannendste jaargangen van de laatste jaren.

Zij konden de viervoudige wereldkampioen prikkelen en tot het uiterste drijven, zijn nieuwe teamgenoot Bottas is daar nog niet in geslaagd. Teambaas Toto Wolff verklaarde nog niet lang geleden dat de Fin zijn killer instinct nog moest ontwikkelen.

Vele fans dromen van een teamgenoot als Verstappen of Vettel om Hamilton het vuur aan de schenen te leggen binnen zijn eigen team. De Duitse tv-zender RTL vroeg de Brit wie hij het liefst zou hebben als teamgenoot en zijn antwoord luidde zonder enige twijfel Max Verstappen.

Als reden geeft hij de hype die op dit moment gecreëerd wordt rond het Nederlandse wonderkind.
“De beste manier om die hype de kop in te drukken is hem te verslaan,” vertelt Hamilton met een kwinkslag.

De Brit laat wel weten dat hij met Vettel waarschijnlijk iemand zou tegenkomen tegen wie hij meer te vertellen heeft omdat ze beiden van dezelfde leeftijd zijn. Ook geeft Hamilton nog mee dat hij Vettel door zijn ervaring de betere rijder vindt van de twee.

Vettel en Hamilton hebben elk al vier wereldtitels gewonnen en Verstappen heeft nog maar drie GP’s gewonnen.

“Hij moet dus nog veel races winnen maar binnen tien jaar is hij net zo succesvol als wij nu,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België