Hamilton: “Max Verstappen is één van mijn grootste concurrenten”

27 januari 2018 — Lewis Hamilton heeft zijn top drie van rijders genoemd die volgens hem zijn grootste concurrenten zijn, ook Max Verstappen hoort daar volgens de Brit bij.


Volgens Lewis Hamilton zijn Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Max Verstappen zijn grootste concurrenten op voorwaarde dat er met gelijkwaardig materiaal wordt gereden.

“We zijn de vier sterkste rijders. Ik hoop echt dat we komend seizoen allemaal vooraan strijden, dat zou echt ongelooflijk zijn,” aldus Hamilton volgens ‘Motorsport.com’.  “Je bekijkt hen allemaal op een iets andere manier, al kan je de onderlinge verschillen best als millimeters beschouwen.”

“Ze hebben allemaal een ander karakter. De Sebastian van dit jaar kan je best beschouwen als de rijder die zei ‘Geef me meer ruimte’, maar niet op een negatieve manier bedoeld.”

“Max neemt dan weer enorm veel risico’s. Ook hem moet je meer ruimte geven, maar hij heeft minder ervaring dan de anderen.”

“Fernando is één van de moeilijkste tegenstanders die er is. Je moet respect hebben voor elkaar maar tegelijkertijd moet je het spel goed spelen indien je hem wil verslaan.”

In de nabije toekomst zal Max Verstappen volgens Hamilton echter steeds nadrukkelijker een concurrent gaan vormen. De Nederlander zal immers steeds meer ervaring opdoen in de Formule 1.

“Hij doet geweldige dingen en hij zal de komende tien jaar nog zoveel groeien,” aldus de Brit. “Ik denk niet dat het een probleem zal vormen maar het gaat wel steeds moeilijker worden om hem te verslaan. Zou dat geen geweldig gevecht zijn? Zelfs ik zou ervoor betalen om dat gevecht te zien.”

Foto: Red Bull Racing

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België