logo
 

Hamilton: “Media moet wat meer respect tonen voor Vettel”

10 oktober 2018 — Sebastian Vettel krijgt steun uit onverwachte hoek. Zijn voornaamste rivaal in de strijd om de wereldtitel, Lewis Hamilton, roept de media op om wat meer respect te tonen voor de geplaagde Duitser.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na zijn inhaalpoging op Max Verstappen tijdens de GP van Japan afgelopen weekend spinde Sebastian Vettel niet alleen uit de race op Suzuka maar ook uit de titelrace. Met nog vier races op het programma en zevenenzestig punten achterstand heeft de Duitser een mirakel nodig om het laken nog naar zich toe te trekken.

In een bericht op Instagram onderlijnt Hamilton hoe moeilijk het wel is voor een rijder op het hoogste niveau om constant geconcentreerd te blijven en geen fouten te maken.

“Ik vind dat de media wat meer respect moet tonen voor Sebastian,” aldus de Brit. “Jullie kunnen het jullie simpelweg niet voorstellen hoe moeilijk het is te doen wat wij doen op zo’n hoog niveau. Dat geldt voor elke atleet die op het hoogste niveau presteert.”

“Vermits we mensen zijn kan je wel verwachten dat we fouten maken maar het belangrijkste is de manier waarop we daar mee omgaan.”

Vettel omschreef zijn inhaalpoging met de woorden van Ayrton Senna: “Als ik niet ga voor een gat dat er is, kan ik net zo goed thuis blijven.”

Daar was ook Mercedes-teambaas Toto Wolff het mee eens. “Ik ben niet zeker of het zijn fout was,” aldus de Oostenrijker.

“Sebastian had zich goed hersteld van zijn startpositie en reed op een stevige vierde plaats. Als racepiloot moet je beslissen of je er zal voor gaan of niet en in dit geval leek de deur open. Hij heeft het geprobeerd maar door een ‘racing incident’ werd hij naar achter in het veld geslagen,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België