logo
 

Hamilton: “Meer banden op vrijdag is goed voor de fans”

11 oktober 2019 — Volgens Lewis Hamilton was het een goede zaak voor de fans dat de rijders op vrijdag meer setjes banden ter beschikking hadden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Iedere F1-rijder heeft tijdens een raceweekend slechts dertien setjes droogweerbanden ter beschikking. Voor ieder raceweekend kunnen de rijders vrij kiezen tussen de beschikbare bandencompounds maar uiteraard dienen die banden voor zowel de oefensessies, kwalificatie als de race.

“De vrijdag was interessanter dan normaal aangezien we door de slechte weersomstandigheden op zaterdag ons normaal programma moesten aanpassen,” aldus Mercedes chief race engineer Andrew Shovlin.

“We hadden al beslist om een setje banden van zaterdag op vrijdag in te zetten, dat was al beslist voordat we wisten dat de sessies op zaterdag niet zouden doorgaan.”

Door de uitzonderlijke omstandigheden werd de derde oefensessie in Japan inderdaad geschrapt waardoor de rijders meer banden konden gebruiken tijdens de oefensessies op vrijdag.

Volgens Lewis Hamilton was dit een goede zaak voor de fans en toont het aan hoe de fans van meer spektakel kunnen voorzien worden.

“Misschien moeten ze ons meer banden geven voor een raceweekend, zodat we drie runs kunnen doen,” aldus de Brit.

“Indien we drie setjes banden zouden hebben tijdens de eerste en tweede oefensessie, dan zouden we veel meer op de baan zijn. Dat zou beter zijn voor de fans omdat we dan van in het begin van de sessie op de baan komen, in plaats van twintig minuten te wachten.”

Nadeel is uiteraard wel dat dit meer banden ter beschikking in de toekomst zou leiden tot extra kosten en dat het uiteraard ook minder ecologisch is. Het ziet er dus niet meteen naar uit dat de Formule 1 het idee genegen is om meer bandensetjes ter beschikking te stellen tijdens een raceweekend.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België