Hamilton: “Mercedes F1-bolide ‘plafonneerde’ tijdens kwalificatie”

04 augustus 2019 — Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie nooit echt in aanmerking voor de polepositie. De Brit had het gevoel dat zijn Mercedes F1-bolide 'plafonneerde'.

Dit bericht bekijken op Instagram

ߒ¬ “There’s a long run down to Turn 1, so it’s going to be very interesting. It’s not the easiest place to overtake, but strategy will come into it. So we’ll be pushing hard tomorrow!” - @lewishamilton ߒª • #MercedesAMGF1 #Mercedes #F1 #LH44 #HungarianGP #PETRONASmotorsports

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Het was een moeilijke kwalificatie voor mij,” blikte Hamilton terug op zijn kwalificatie voor de GP van Hongarije. “De oefensessies verliepen goed, we wisten dat Red Bull snel was, dat zijn ze altijd hier.”

“Eenmaal we in de kwalificatie kwamen was de wagen niet meer hetzelfde als in de derde oefensessie. Ik ondervond vanaf het begin problemen en ik leek te ‘plafonneren’. Het werd niet beter.”

Hamilton moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de derde tijd, op twee tienden van polesitter Max Verstappen. Hij is echter tevreden dat hij zich in een positie bevindt van waaruit hij kan strijden voor de overwinning.

“We bevinden ons echter nog steeds in een positie waarin we kunnen strijden. Hopelijk is onze snelheid tijdens de race beter dan tijdens de kwalificatie,” aldus Hamilton.

“Van zodra we in de kwalificatie kwamen had ik het niet echt meer in de hand. We bevinden ons echter in een goede positie om te strijden voor de overwinning en we zullen dan ook erg hard vechten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België