logo
 

Hamilton: “Mercedes heeft veel geleerd in Monaco en Canada”

20 juni 2017 — Mercedes staat op het Baku City Circuit mogelijk opnieuw voor een iets moeilijker raceweekend, al is Lewis Hamilton er van overtuigd dat Mercedes de voorbije races erg veel geleerd heeft.


Op het stratencircuit van Monaco presteerde Mercedes plots een heel stuk minder. De wagen van Hamilton ondervond heel wat problemen terwijl Bottas blijkbaar heel wat minder problemen ondervond maar net niet snel genoeg was voor de polepositie. Tijdens de race was Bottas dan weer een heel stuk minder competitief.

Mercedes zette alles op alles om de problemen te verhelpen tegen de GP van Canada. Op het Circuit Gilles Villeneuve waren de resultaten meteen zichtbaar met een dubbeloverwinning. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet echter reeds verstaan dat nog niet al de problemen verholpen zijn. Met het stratencircuit van Baku biedt zich bovendien opnieuw een serieuze uitdaging aan. Het is een circuit met glad asfalt dat te vergelijken is met dat van Rusland, een circuit waarop Mercedes eveneens heel wat problemen ondervond.

“In Baku hebben we net als in Rusland opnieuw een race met erg glad asfalt,” blikt Hamilton vooruit naar komend raceweekend. “Voor ons is het eerst en vooral belangrijk om de wagen zo te krijgen zoals we hem willen hebben. Dat zal zeker en vast een uitdaging worden. We hebben hebben echter heel wat geleerd in Monaco en in Canada hebben we nog veel meer geleerd.”

“Indien we na iedere race, zelfs na een overwinning, even veel ijver en vastberadenheid tonen als dat we tijdens de twee weken na Monaco getoond hebben, dan ben ik er zeker van dat we kunnen blijven vechten. Misschien hebben we dan ook niet meer die rollercoaster op het vlak van prestaties,” aldus Hamilton.

De problemen die Mercedes dit seizoen ervaart staan in schril contrast met de dominantie van de renstal de voorbije jaren. De enige grote negatieve uitschieter was destijds de GP van Singapore in 2015, toen Mercedes uit het niets helemaal niet competitief was tijdens het raceweekend.

Mercedes zette toen alles op alles om die problemen te overwinnen. Volgens Hamilton is wat Mercedes nu weet te presteren, dit na de verschillende problemen, indrukwekkender dan toen.

“In Singapore was het min of meer het grote ‘onbekende’ dat ons overkwam. Ik vertrok er toen en begreep niet volledig waarom we ons op die positie bevonden. Deze keer werkte het team, de engineers deden hun ding, we begrepen echt wat er mis was. We begrepen waarom de wagen problemen ondervond en waarom we de banden niet optimaal konden laten presteren. We kwamen naar Canada met echt een plan van aanpak in plaats van een idee dat het misschien zou kunnen oplossen,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België