Hamilton: “Mercedes moet op haar hoede zijn, Ferrari zal de komende races beter zijn”

19 maart 2019 — Volgens Lewis Hamilton mag Mercedes na de erg goede seizoensstart in Australië niet op haar lauweren rusten en moet het op haar hoede zijn. Hamilton verwacht immers dat Ferrari de komende races veel beter zal presteren.


“Niemand verwachtte zo’n groot verschil,” blikt Hamilton terug op het raceweekend in Australië. “Wat mij getoond en verteld werd was dat na analyse bleek dat Ferrari voorsprong had. Dat was dit weekend echter duidelijk niet het geval.”

Hamilton kreeg zelf in Australië af te rekenen met een probleem maar teamgenoot Valtteri Bottas toonde aan de hand van zijn overwinning dat Mercedes op het Albert Park circuit duidelijk heel wat sneller was dan Ferrari. Hamilton verwacht echter dat Ferrari zal terugvechten.

“Ik weet niet goed hoe het kwam dat hun performance minder goed was, ik zou niet echt zeggen dat wij veel beter presteerden dan verwacht,” aldus Hamilton. “We deden wat we normaal deden, het is niet dat het team iets uitzonderlijks deed.”

“Ik weet niet wat hun probleem was maar ik ben er van overtuigd dat ze zullen terugvechten en dat ze er tijdens de komende races terug zullen staan. We moeten op onze hoede zijn.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België