logo
 

Hamilton: “Met drie nieuwe motoren kan ik volop de strijd aangaan”

30 augustus 2016 — Lewis Hamilton incasseerde voor de GP van België een gridpenalty van maar liefst 60 plaatsen. De Brit verwacht nu echter sterker voor de dag te kunnen komen in de titelstrijd met Rosberg.


Ondanks het feit dat Hamilton een achterstand van 43 punten op Rosberg wist om te zetten naar een voorsprong van 19 punten, stond Hamilton nog voor een erg moeilijke opdracht tijdens de tweede seizoenshelft.

Tijdens de eerste races van het seizoen werd Hamilton immers enkele keren met een motorprobleem geconfronteerd. Halverwege het seizoen zat Hamilton reeds aan zijn vijfde motor, het maximaal toegestane aantal voor dit seizoen. Hamilton zou minstens nog een tweetal keer van motor moeten wisselen, waardoor er tijdens twee raceweekends een gridpenalty dreigde.

Mercedes maakte in Spa-Francorchamps echter handig gebruik van een achterpoortje in het reglement. Mercedes bouwde tijdens het weekend verschillende nieuwe motororen in, waardoor de gridpenalty voor Hamilton in één keer opliep tot zestig plaatsen maar wel beperkt bleef tot het raceweekend in Spa-Francorchamps.

Hamilton beschikt nu wel over drie nieuwe power units om de rest van het seizoen af te werken. Het plaatst hem naar eigen zeggen in een zeer goede positie om de strijd om de wereldtitel aan te gaan.

“Het goede is dat ik nu over deze motoren beschik en hopelijk een probleemloze tweede seizoenshelft zal kennen,” aldus Hamilton. “Het is zeker en vast niet een eenvoudig seizoen om voor de wereldtitel te strijden. Ik voelde mij nu opnieuw comfortabeler in de wagen en dat gevoel probeer ik mee te nemen naar de volgende race.”

“Wat mij betreft kunnen we opnieuw volop de strijd aangaan. Het gaat de goede richting uit nu. Ik ging met een voorsprong van 19 punten de race in en verloor slechts 10 punten. Indien iemand mij zou verteld hebben dat ik tijdens de race slechts tien punten zou verliezen en over drie nieuwe motoren ging beschikken dan zou ik die persoon gek verklaard hebben. Ik zou er immers meteen voor getekend hebben. Ik ben zeer blij,” besluit Hamilton.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België