Hamilton: “Mijn eerste ‘shoey’ van Ricciardo smaakte niet goed”

04 november 2020 — Het waren opmerkelijke beelden op het F1-podium afgelopen zondag: Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton die champagne uit de Australiër zijn schoenen dronken. Hamilton zelf vond het echter niet al te best smaken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

“Het smaakte zeker niet goed,” vertelt Hamilton over zijn allereerste ‘shoey’ op een F1-podium. “Ik hou niet echt van de champagne en zo smaakte het zeker en vast slechter.”

“Wat wel positief is, is dat Daniel zijn moeder het sympathiek vond dat ik het deed, daar ben ik haar dankbaar voor.”

“Ik denk dat Daniel ooit gezegd heeft dat ik het nooit zou doen. Er is dan ook een les geleerd: ‘Zeg nooit, nooit’. Het was een mooi moment.”

Daniel Ricciardo was naar eigen zeggen verrast door de actie van Hamilton.

“Ik deed mijn rechterschoen uit, vulde hem met champagne en stond op het punt om mijn mecaniciens te groeten,” blikt Ricciardo terug op het memorabel moment op het podium.

“Ik hoorde dat de heer Hamilton me vroeg naar mijn linkerschoen. Hij dronk ook uit mijn schoen. We hebben er eentje gedeeld, het was magisch.”

“Een leuk weetje voor iedereen. Ik denk dat hij drie jaar geleden op het podium zei dat hij nooit uit mijn schoen zou drinken. 2020 is echter een jaar waarin vreemde dingen gebeuren.”

“Ik was vastberaden om het hem ooit te laten doen en daar gingen we. Ik vergat het niet en ik ben zeer blij.”

“De champagne is wat kouder dezer dagen. Ik weet niet of het komt omdat de winter dichterbij komt maar het maakt het drinken uit de schoen iets draagbaarder,” besloot Ricciardo.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België