logo
 

Hamilton: “Mijn relatie met Rosberg vormt geen probleem”

04 december 2015 — Lewis Hamilton heeft gereageerd op de uitlatingen van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff door te stellen dat hij geen probleem ziet in zijn relatie met teamgenoot Nico Rosberg.


De laatste tijd zijn de spanningen tussen Hamilton en Rosberg opnieuw opgelopen. In die mate zelfs dat men zelfs bij Mercedes erkent dat er iets moet gebeuren om de spanningen te doen afnemen.

Toto Wolff liet zelfs verstaan dat in het slechtste geval het rijdersduo van Mercedes aangepast zou moeten worden (Lees: Mercedes: “Spanningen tussen Hamilton en Rosberg kunnen leiden tot wijzigen rijdersduo”). Volgens Lewis Hamilton stelt er zich echter geen probleem.

“Het is redelijk gek en men zou ons eigenlijk geen teamgenoten moeten noemen,” zei Hamilton tegenover BBC Radio Five Live. “Het probleem is dat er twee kampioenschappen zijn, terwijl er in het voetbal maar één kampioenschap is. Voor het team telt vooral het kampioenschap bij de constructeurs, dat is waarvoor ze ons betalen, terwijl wij individueel het kampioenschap willen winnen. Dat maakt het moeilijk.”

“Dat verhaal rond spanningen tussen teamgenoten wordt te veel opgeblazen. We hebben zestien dubbeloverwinningen behaald, dus onze onderlinge relatie heeft niet echt voor problemen gezorgd. Het is niet dat we daardoor afgeleid zijn en niet wisten te finishen ofzo. We hebben het uitstekend gedaan.”

“We hebben geen problemen veroorzaakt en de energie binnen het team was nog nooit zo groot. Dat komt door wat we doen en weten te presteren, maar ook de manier waarop we dat doen. We gaan nooit de allerbeste vrienden worden maar op één of andere manier zorgen we ervoor dat we doen wat we moeten doen. Er zijn altijd momenten waarop er spanningen zijn maar dat is in iedere sport zo denk ik,” besluit de Brit.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België