logo
 

Hamilton: “Mijn wagen is opnieuw normaal”

10 juni 2017 — Lewis Hamilton blikt enigszins tevreden terug op de eerste dag in Canada. De Brit voelt zich veel comfortabeler in de wagen dan in Monaco.


In Monaco deed Hamilton constant zijn beklag over de wagen. Het was echter opmerkelijk dat teamgenoot Valtteri Bottas in zijn Mercedes op hetzelfde circuit wel in staat was om competitieve ronden te rijden.

Ook eerder al tijdens het seizoen zagen we dat plots één van beide Mercedes-bolides veel minder competitief was. Ook in Monaco bleek dat het geval te zijn. In Canada daarentegen zijn beide wagens competitief, althans toch tijdens de twee eerste oefensessies.

“Mijn wagen voelt opnieuw normaal aan, hij is echter op heel wat vlakken nog zwak,” zei Hamilton na de eerste twee oefensessies. “Ferrari is nog steeds het snelst en ondanks het feit dat ik op alle vlakken lig te pushen kan ik de tijd van Ferrari niet verslaan.”

“Twee tienden verschil tijdens de tweede oefensessie is een mooi verschil tijdens die sessie. We zullen zien of we de wagen kunnen verbeteren met het oog op zaterdag. Het ziet er echter naar uit dat het ongeveer een tiende of binnen het tiende zal zijn.”

Volgens Hamilton is het op het Circuit Gilles Villeneuve, net als in Monaco, erg belangrijk om een goede gridpositie te veroveren.

“Het is opwindend maar de gridposities zullen alles bepalen. Het zal onderling tussen ons gevieren erg moeilijk zijn om op zondag in te halen,” besluit Hamilton.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België