Hamilton mist de pole maar is tevreden

21 april 2012 — Hamilton stond de voorbije drie races twee keer op de pole. Het scheelde geen haar of de Brit was vandaag opnieuw de snelste. Vettel was uiteindelijk een tiende sneller maar Hamilton is toch tevreden met het resultaat.

Een tweede plaats op de grid biedt immers nog heel wat mogelijkheden tijdens de race en vooral ook uitzicht op de overwinning. Vettel mag dan wel verrassend de pole veroverd hebben, toch betekent dat nog niet dat Vettel ook morgen de snelste zal zijn.

“Ik ben erg tevreden over onze competitiviteit en het team. Ik ben tevreden over de ronden die we gereden hebben, we hebben echt alles uit de wagen gehaald,” zei Hamilton in een reactie na afloop van de kwalificatie.

“Ik kon vandaag de pole niet veroveren maar ik ben zeer tevreden dat ik op de eerste startrij sta. De voorbije race konden we immers niet van op die eerste startrij vertrekken. Het zal een moeilijke en zware race worden. We zullen echter al het mogelijke doen om een goede prestatie neer te zetten,” besluit de Brit.

Hamilton staat momenteel aan de leiding van de wk-tussenstand en hij kan morgen dus een uitstekende zaak doen in de titelstrijd.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België