logo
 

Hamilton miste balans

06 juli 2013 — Lewis Hamilton weet niet waarom hij bijna een seconde achter Sebastian Vettel eindigde tijdens de tweede vrije training. image

Tijdens de eerste sessie in de voormiddag was Lewis Hamilton nog afgetekend snelste, maar in de namiddag kon de Brit geen vuist maken tegen de Red Bull van Sebastian Vettel. Hamilton was acht tienden langzamer dan de wk-leider.

Hamilton bevestigde dat zijn tempo zeker een stuk gezakt was in de namiddag, maar vertelde er ook bij dat hij geen idee had waarom. De nieuwe banden die dit weekend geïntroduceerd worden, die beschikken over een binnenriem in kevlar, zouden geen bepalende factor geweest zijn voor het mindere resultaat.

“We voelden geen verschil. Het was net hetzelfde als elk ander raceweekend, vechten met de wagen om de juiste afstelling te vinden. Ik voelde wat onbalans tijdens de tweede vrije training, dus dat moeten we vanavond en vannacht even onderzoeken, en misschien moeten we enkele aanpassingen afvoeren voor morgen.” verklaarde Hamilton.

De Brit meent ook dat Mercedes nog wel wat werk te doen heeft, gezien Vettel met zijn Red Bull bovenaan de tabellen staat. “De Red Bulls zien er weer zeer snel uit dit weekend, vooral tijdens de lange runs. Dit verbaast ons niets, aangezien ze aan de leiding staan in beide kampioenschappen. We hebben dus nog een lange weg te gaan om het gat te dichten.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van DuitslandLewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België