logo
 

Hamilton: “Moeilijk te zeggen waar we staan tegenover Ferrari”

08 juni 2015 — Mercedes won ook dit weekend opnieuw op dominante wijze. Lewis Hamilton won de race, meteen gevolgd door Nico Rosberg. Na de twee Mercedes rijders was er een gat van veertig seconden op de derde, Valtteri Bottas. Mercedes lijkt dus op weg naar een tweede titel op rij, ook al weet Lewis Hamilton nog niet waar Ferrari op dit moment staat. De Scuderia kende immers een tegenvallend weekend in Canada.

image
Ferrari kondigde voor aanvang van de GP van Canada aan dat het naar Montréal trok met een update aan de motor. Op vrijdag leek de update goed te werken, want beide Ferrari rijders waren in staat om sterke racesimulaties te doen. Op zaterdag kende Sebastian Vettel heel wat problemen, waardoor hij als achttiende gedwongen was een inhaalrace te rijden op zondag. Op zondag kon Kimi Räikkönen in het begin van de race nog aanknopen met Mercedes, maar na zijn slipper in de hairpin was Mercedes gaan vliegen.

Tegenover Autosport liet Lewis Hamilton na de race weten dat hij nog niet gerust is over het verschil met Ferrari. Hoewel Räikkönen pas 45 seconden na Hamilton over de streep reed, denkt de Brit dat Ferrari nog in de gaten moet worden gehouden. Het Italiaanse team kende immers wat problemen.

“We kunnen nog geen conclusies trekken,” vertelt Hamilton. “Kimi maakte een spin tijdens de race, dus we konden niet zien hoe snel hij in werkelijkheid was.” Maar Lewis Hamilton weet ook dat Sebastian Vettel de voorgaande races de snellere was van de twee Ferrari rijders. “Vettel moest achteraan vertrekken en zo moest hij zich een weg naar voren proberen te maken. We hebben dus niet het volledige potentieel van de Ferrari’s gezien. Ik denk dat we moeten wachten tot de volgende race om te zien hoe we staan ten opzichte van elkaar.”

Voor Sebastian Vettel aan de andere kant is het wel duidelijk wie er een voorsprong heeft. Tegenover SpeedWeek maakte de Duitser duidelijk dat hij niet kan zeggen dat Ferrari het tempo van Mercedes had kunnen volgen in Canada. Het is nog onduidelijk voor Vettel dat, mocht Ferrari een probleemloos weekend gehad hebben, het Mercedes kon bedreigen. Hij liet wel verstaan dat Ferrari niet op een wonder rekent.

“Ik denk dat we op schema zitten. Het seizoen verloopt voor ons zoals we het hadden verwacht. Het mag duidelijk zijn dat er nog steeds een gat is met Mercedes. Als we updates aanbrengen op de wagen, proberen we het verschil met Mercedes kleiner te maken. De ene keer zorgen de updates ervoor dat we een grote stap maken, de andere keer maakt het weinig verschil uit.”

“Ik kan je zeggen dat het niet makkelijk wordt om ze bij te halen. De mensen bij Mercedes leunen ook niet achteruit. De enige mogelijkheid om ze in te halen, is door te blijven ontwikkelen en dat op een tempo dat hoger ligt dan dat van de concurrentie. Ik denk dat we hierbij wel op schema zitten.”

Voor de spanning in het kampioenschap wordt er natuurlijk gehoopt dat Ferrari aansluiting kan maken met Mercedes de komende races. De volgende race op de kalender is de GP van Oostenrijk. We zagen vorig jaar dat de verschillen daar erg klein zijn, dus wie weet!

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België