Hamilton moet leren van Rosbergs data

06 september 2014 — Het liep vandaag weer eens niet van een leien dakje voor Lewis Hamilton. De Brit moest het eerste uur van de tweede vrije training missen door een elektrisch probleem. image

Zo kon de voormalig wereldkampioen slechts 16 ronden afwerken tegenover 41 voor zijn teamgenoot. Opmerkelijk is wel dat Hamilton slechts 6 honderdsten trager was dan zijn collega bij Mercedes, maar hij zal nu zijn zilverpijl wel moeten afstellen aan de hand van de gegevens van Rosberg.

“Ik zal proberen te verstaan wat Nico geleerd heeft in zijn sessie door zijn data te bekijken.” vertelde Hamilton na afloop. “We hebben zowat dezelfde rijstijl uitgezonderd van een paar kleine details, maar onze data komen meestal goed overeen.”

“Er zijn plaatsen waar hij wat tijd gevonden heeft en ik heb niet veel met verschillende set-ups kunnen experimenteren. We werken altijd als een team. Dus als de ene rijder progressie maakt, maakt het hele team progressie.”

“Dit is een lastige situatie, maar ik ben redelijk relaxed, want het is niet de eerste keer dat ik mij in deze situatie bevind. Ik kan er mee overweg. De teamleden hebben goed werk geleverd om de wagen in orde te krijgen vandaag.”

“In de eerste sessie voelde de wagen al heel goed. Ik heb ‘s middags wel kleine aanpassingen gemaakt en ondanks dat ik niet veel rondjes heb kunnen doen was de set-up toch heel goed. Hopelijk hebben we morgen wel de kans om wat veranderingen uit te proberen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België