Hamilton moet poleposite aan Bottas laten: “Hij houdt me scherp”

15 april 2017 — Lewis Hamilton leek lange tijd op weg te zijn naar de polepositie maar uiteindelijk moest Hamilton zijn meerdere erkennen in teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin was amper 23 duizendsten sneller dan Hamilton.


“Eerst en vooral mijn felicitaties voor Valtteri. Hij heeft hard gewerkt en heeft zich goed aangepast aan het team,” aldus Hamilton. “Vandaag was hij net een fractie sneller, hij deed het beter, dus hoed af voor hem,” feliciteert Hamilton zijn teamgenoot eerst. “Mijn eerste ronde voelde erg goed aan. Ik keek naar de tijden en zag dat het erg close was. Ik dacht bij mezelf ‘wow, dat is een goede ronde, hij deed het geweldig’.”

“Ik verloor wat tijd in de eerste sector, wat over het algemeen mijn zwakke punt is. Dat is erg ongewoon want normaal is het mijn sterk punt. Ik zal er tegen morgen aan proberen werken. Valtteri heeft echter een ongelooflijke snelheid gevonden, vooral door de eerste sector. De tweede en derde sector waren redelijk goed. Uiteindelijk was ik een fractie trager.”


“Het was een geweldige strijd, zo close zou het altijd moeten zijn. Het zorgt ervoor dat we op de limiet moeten gaan. Over het algemeen ben ik tevreden en het is geweldig voor het team om een een-twee te scoren op de grid,” besluit Hamilton.

Het wordt nu vooral uitkijken naar de start. Daarbij zal Hamilton ongetwijfeld Bottas willen aanvallen maar tegelijkertijd zal hij moeten uitkijken voor Vettel in de Ferrari, die van op de derde plaats start.

Aan Hamilton werd vervolgens gevraagd of de pole van Bottas aantoont dat het dit seizoen een titelstrijd met drie zal worden.

“Dat is het altijd al geweest. Minstens met drie, misschien zelfs vier. Valtteri heeft het van in het begin erg goed bij ons gedaan, daaraan is niets veranderd,” besluit Hamilton.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België