Hamilton moet Rosberg voor zich dulden

09 mei 2015 — Nico Rosberg is erin geslaagd om voor het eerst dit seizoen Lewis Hamilton te verslaan in de kwalificatie. Hamilton moest een grote twee tienden toegeven tegenover zijn Duitse teamgenoot.

image
Mercedes was op vrijdag weer goed op dreef. Het is dan ook geen verrassing dat Mercedes de eerste rij inpalmt. Maar dat Nico Rosberg vòòr Lewis Hamilton start, is enigszins wel verrassend. Lewis Hamilton had immers de eerste vier kwalificaties op zijn naam gezet.

Hamilton kwam dan ook niet tevreden over, na de kwalificatie in Spanje. Het ontbrak de regerende wereldkampioen aan de goede ‘pace’. Ook de balans van zijn wagen kon beter, volgens de Brit.

Tijdens de persconferentie, vroeg men als Hamilton het rustiger aan deed op het einde van de kwalificatie. Hamilton ontkende het meteen: “Nee, ik deed het niet rustiger aan. Het zat er gewoon niet in vandaag. De pace was er niet om te strijden voor pole.” Hamilton erkent wel dat zijn teamgenoot alles goed voor elkaar had vandaag. “Nico daarentegen heeft het vandaag geweldig gedaan.”

Lewis Hamilton kijkt alvast uit naar morgen. “De balans was gewoon niet goed, maar ik deed mijn uiterste best om het zo goed mogelijk te doen. Morgen kan er nog veel gebeuren.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België