Hamilton na 75ste pole: “Dit was een makkelijke kwalificatie”

24 juni 2018 — Lewis Hamilton was erg opgelucht nadat hij de snelste tijd reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk. De recordhouder met 75 pole posities omschreef zijn kwalificatie als "makkelijk".


Lewis Hamilton versloeg tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk zijn teamgenoot Bottas met iets meer dan een tiende van een seconde, maar was comfortabel de snelste tijdens alle sessies van de kwalificatie. Het was de 75ste pole positie voor de Brit.

“Het was een goede kwalificatie”, zei Hamilton. “Het team heeft goed gewerkt om de wagen af te stellen zoals Valtteri en ik het willen.”

“De kwalificatie was vrij makkelijk om eerlijk te zijn. De eerste twee sessies waren goed en de laatste was OK. Ik ben echter heel erg blij met deze snelste tijd. We hebben er hard voor moeten werken. Met de druk van de andere teams is het erg goed om de snelste te zijn, maar ook om met beide wagens op de eerste rij te starten.”

Een goed resultaat dus voor Mercedes, die in Frankrijk met een verbeterde motor rijden. Niki Lauda omschreef het als volgt: “Mercedes is terug op het juiste pad.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van FrankrijkLewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België