Hamilton na behalen polepositie: “Het was niet eens een goede ronde”

11 juni 2016 — Lewis Hamilton was uiteraard tevreden met het behalen van de polepositie, veel minder tevreden was hij echter over de ronde waarmee hij de polepositie veroverde.


Moeten we er een psychologisch spelletje in zien omdat Rosberg maar 62 duizendsten (!) trager was dan de Brit? Het zou best kunnen.

Toen Hamilton na afloop van de kwalificatie gevraagd werd of zijn snelste ronde beter kon antwoordde Hamilton immers als volgt:

“Ik denk dat er altijd ruimte voor verbetering is. Om eerlijk te zijn, op het vlak van mijn snelle ronden was het zeker en vast geen schitterende kwalificatie. Ze waren niet fantastisch. Mijn rondje voor de polepositie was zeker één van mijn minst goede ooit. Dat in beschouwing genomen ben ik tevreden met mijn de pole.”

“Om eerlijk te zijn maakt het niet zoveel uit hoeveel voorsprong je hebt, zo lang je maar vooraan bent. Uiteraard was het verschil tijdens de oefensessies veel groter. Vandaag beschikte ik simpelweg niet over dezelfde snelheid als gisteren, al was het duidelijk wel voldoende. Het kon overduidelijk sneller maar voor de fans was het erg leuk dat we zo dicht op elkaar zaten,” besluit Hamilton.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image