Hamilton na behalen polepositie: “Ik ben hier om te winnen”

25 maart 2017 — Na het veroveren van de polepositie is Lewis Hamilton vastberaden om ook morgen de race op zijn naam te schrijven.


Hamilton blikte na de kwalificatie tevreden terug op zijn weekend tot dusver. De Brit veroverde in zijn Mercedes de polepositie, al bleek vandaag wel dat Ferrari daadwerkelijk een heel stuk genaderd is op Mercedes. Het verschil met Ferrari bleef tijdens de kwalificatie onder de drie tienden, dat was vorig jaar nog ruim acht tienden.

“Het is tot dusver een fantastisch weekend geweest. Het is verbazingwekkend om hier voor de elfde keer te komen. Het voelt alsof ik hier gisteren nog maar voor de eerste keer was,” zei Hamilton tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie. “Ik ben enorm trots op het team. De reglementswijzigingen waren enorm en ze zijn voor iedereen een enorme uitdaging. De jongens hebben enorm hard gewerkt om van de wagen te maken tot wat hij vandaag is. Het is fantastisch om hen met deze kwalificatie te belonen.”

Hamilton kan niet wachten om aan de race te beginnen. Na het veroveren van de polepositie klonk Hamilton vastberaden. Morgen is hij alleen maar met de overwinning tevreden.

“Ik kijk uit naar de race. Het is overduidelijk close en ook de race zal erg close worden,” aldus Hamilton. “Ik ben hier om te winnen en dat wil ik morgen dan ook doen. Morgen draait het om het omzetten van al dat harde werk in de fabriek en tijdens het testen. Ik ga proberen een goede nachtrust te hebben en morgen sterker dan ooit voor de dag te komen,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België