Hamilton na crash: “Het gebeurde enorm snel, hopelijk volgt er nu een leuke race”

11 november 2017 — Tijdens Q1 zorgde Lewis Hamilton voor een verrassing door plots de controle over zijn bolide te verliezen en met zijn Mercedes in de bandenmuur te crashen. Volgens de Brit gebeurde alles enorm snel.


“Ik ben oké, het gebeurde allemaal enorm snel,” vertelde Hamilton tegenover de verzamelde pers. “Het is wat het is. Het is natuurlijk erg jammer, maar ik bekijk het als volgt: uitdagingen maken het leven interessant en die uitdagingen overwinnen maakt het leven zinvol.”

Ondanks het feit dat Hamilton meteen na de crash erg aangedaan leek, wil hij door deze crash niet al te negatief worden en er uit leren.

“Welke negativiteit er ook komt door deze crash, ik moet gewoon verder doen en proberen eruit te leren. Het is erg ongewoon dat ik zoiets meemaak maar het toont aan dat we allemaal mensen zijn en dat zo’n zaken nu eenmaal gebeuren.”

Van op de allerlaatste plaats op de startgrid zal Hamilton proberen om een leuke inhaalrace te beleven en zoveel mogelijk plaatsen goed te maken.

“Ik zal proberen om morgen zoveel mogelijk plezier te beleven aan de race. Ook enkele jaren geleden moest ik achteraan ergens starten en het was een geweldige race,” besloot Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België