Hamilton na desastreuze race: “Ik ben blij dat het voorbij is”

29 juli 2019 — Lewis Hamilton mocht de GP van Duitsland van op de pole aanvatten maar eindigde na een desastreuze race echter als elfde buiten de punten.

“Het was gewoonweg een slechte dag en een slecht weekend. Er valt niet echt veel meer over te zeggen. Het was waarschijnlijk mijn slechtste dag in een erg lange tijd,” blikt Hamilton terug op zijn desastreuze GP van Duitsland die hij uiteindelijk buiten de punten eindigde.

Hamilton maakte verschillende foutjes en crashte zelfs, al kende hij af en toe ook geluk. Doordat Bottas ook crashte liep Hamilton in de wk-stand echter maar beperkte schade op.

“Je leert hier echter uit. Ik weet niet echt wat er vandaag gebeurde en om eerlijk te zijn ben ik blij dat het voorbij is.”

“Ikzelf die tegen de muur reed was niet echt goed en om dan vervolgens op slicks de race verder te zetten wanneer het regende was ook niet echt handig. Het was een combinatie van dingen.”

“Er komen echter nog races aan. We moeten ons nu focussen, alles terug op orde krijgen en sterker terugkomen,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België