Hamilton na knappe inhaalrace vierde: “Het deed me aan de karting denken”

12 november 2017 — Op zaterdag verprutste Hamilton zijn kwalificatie door te crashen, op zondag reed hij een ijzersterke inhaalrace en belandde hij net naast het podium. De Brit genoot overduidelijk van de race, daarnaast liet hij ook het publiek genieten door zijn inhaalmanoeuvres.


Gisteren liet Hamilton na afloop van de kwalificatie reeds verstaan dat hij hoopte dat de race erg leuk zou worden, dat hij er plezier aan wou beleven, en dat heeft hij ook gedaan. Vanuit de pitlane en van op de twintigste positie wist Hamilton een erg sterke inhaalrace te rijden. De Brit zag die uiteindelijk net niet beloond met een podiumplaats, al finishte hij wel knap vierde.

“Het was leuk, het deed me terugdenken aan mijn dagen in de karting, toen ik achteraan startte, vooral tijdens mijn eerste twee jaar daarin,” blikt Hamilton terug op zijn race. “Ik verprutste het gisteren zelf tijdens de kwalificatie, waardoor ik mezelf in de slechts mogelijke positie bracht.”

“Ik was echter snel genoeg om de race te winnen van op de pole en dat heb ik niet gedaan, waardoor ik het mezelf vandaag veel moeilijker heb gemaakt.

Hamilton had vandaag echter een duidelijk doel voor ogen.

“Toen ik vanmorgen wakker werd was mijn doel de fout van gisteren rechtzetten en het team trots maken en punten behalen. Ik probeerde nog om derde te worden maar mijn banden zaten er tegen het einde door. Ik heb echter genoten van de race en ik heb genoten van de strijd.”

“Hopelijk heb ik me opnieuw kunnen tonen en heb ik ook kunnen tonen dat ik nog steeds veel vuur in mijn hart heb, dat ik nog jong van hart ben en nog veel, veel races zal rijden!”

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België