Hamilton: “Na mijn wereldtitel was ik geen 100 procent”

28 november 2017 — Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij na het behalen van de wereldtitel niet meer op 100 procent van zijn niveau zat en zijn prestaties minder goed waren.


Na afloop van de GP van Mexico was Lewis Hamilton zeker van de wereldtitel dit seizoen en dat met nog twee races te gaan. Opvallend daarbij is dat Hamilton tijdens de laatste drie races van het seizoen geen enkele keer wist te winnen, meer zelfs, de Brit kam niet eens in de buurt van een overwinning. In 2015 gebeurde het ook al eens nadat hij ook toen enkele races voor het einde van het seizoen wereldkampioen werd.

Hamilton geeft toe dat de druk van de ketel is gegaan eenmaal hij zeker was van de wereldtitel, iets dat enigszins haaks staat op eerdere uitlatingen dat hij er steeds voluit voor blijft gaan en steeds alles in het werk stelt om te winnen.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan om ervoor te blijven gaan maar ik kan niet zeggen dat ik 100 procent op het niveau zat van de rest van het seizoen,” aldus Hamilton. “Je wil ervan genieten. Ik bleef proberen en mijn ding doen maar dat is niet gemakkelijk.”

Dat Hamilton na het veroveren van de wereldtitel in Mexico stevig gefeest heeft geeft Hamilton ook toe, waarmee hij zijn naam als ‘feestbeest’ opnieuw alle eer aan doet.

“Het mag duidelijk zijn dat er iets gebeurt eenmaal je het kampioenschap hebt gewonnen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik tijdens de week na het behalen van de wereldtitel veel gefeest heb.”

“Dat doe je nu eenmaal, zoiets doe ik niet voor de andere races,” probeert Hamilton zijn feestgedrag toch wat te nuanceren.

“Het energieniveau tijdens de laatste races was niet hetzelfde, ook al heb ik die laatste races op dezelfde manier benaderd. Ik maak me echter geen zorgen daarover. Volgend jaar zal ik er opnieuw staan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België