Hamilton gefrustreerd na missen pole: “Ik heb reeds de meeste poleposities en ben wereldkampioen”

15 november 2015 — Lewis Hamilton moest voor het vijfde raceweekend op rij toekijken hoe teamgenoot Nico Rosberg de polepositie claimde. Tevreden zal hij daar niet mee geweest zijn, maar de Brit had zo zijn eigen manier om daar mee om te gaan.


Psychologische spelletjes, ze worden constant gespeeld in de Formule 1. Toen Hamilton enkele poleposities en overwinningen behaalde aan het begin van het seizoen werd dan ook de druk op Nico Rosberg opgevoerd. Had de Duitser immers niet een probleem omdat hij al bij aanvang van de race telkens op achtervolgen was aangewezen doordat Hamilton steeds van op de pole mocht vertrekken?

Deze keer wordt het psychologische spelletje echter in de omgekeerde richting gespeeld. De pers bestookt Hamilton immers telkens met vragen over het missen van de polepositie, iets wat aanvankelijk het sterke punt van Hamilton leek te zijn. Hamilton zelf reageerde echter op zijn geheel eigen wijze op al die vragen.

“Er moet niet echt iets achter gezocht worden. Ik heb dit jaar de meeste poleposities veroverd en ik ben wereldkampioen, je moet er dus niets achter zoeken. Je kan het niet altijd alles goed voor elkaar krijgen, je kan niet altijd perfect zijn,” aldus de Brit.

Hamilton had voorafgaand aan het raceweekend in BrazilIë te kennen gegeven dat hij dit weekend in Brazilië wou zegevieren, iets wat hem eerder nog niet gelukt was. Een eventuele overwinning zou hij dan opdragen aan zijn grote voorbeeld Ayrton Senna. Al zal hij daar straks dan wel eerst Nico Rosberg voor moeten zien te verslaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België