Hamilton na overwinning: “De titel is nog niet binnen”

07 oktober 2018 — Lewis Hamilton mag door zijn overwinning tijdens de GP van Japan dan wel een serieuze stap richting een vijfde wereldtitel gezet hebben, de Brit is van mening dat de buit nog niet binnen is.


Door zijn overwinning en de zesde plaats voor Sebastian Vettel vergrootte Hamilton zijn voorsprong in de wk-tussenstand tot 67 punten en dit met nog vier races te gaan waarin maximaal 100 punten te verdienen zijn. Mogelijk is Hamilton dan ook na afloop van de GP van de Verenigde Staten al wereldkampioen, al blijft de Brit wel op zijn hoede.

“Om eerlijk te zijn doe ik alles stap voor stap,” zei Hamilton na afloop van de race. “De ene week heb je een positief weekend en vervolgens is er al de volgende grand prix waarbij je niet weet hoe het zal lopen en hoe je zal presteren.”

Desondanks kijkt Hamilton zeker en vast al vooruit naar de volgende race op het Circuit of the Americas. Daar kan hij immers wereldkampioen worden.

“Ik denk dat we als team van het ene sterke moment naar het andere gingen,” aldus Hamilton. “Austin is een circuit waarom we meestal goed presteren en ik kan niet wachten om dit beest (zijn Mercedes) daar los te laten.”

Indien zijn ‘beest’ op het Circuit of The Americas ook zo snel is als op het circuit van Suzuka dan lijkt niets Hamilton en Mercedes in Amerika van een eventuele overwinning te kunnen houden. In Suzuka presteerde Mercedes immers erg sterk, zo besluit ook Hamilton.

“Het ganse weekend waren we als team ongelooflijk sterk,” blikt Hamilton terug. “Dit is een geweldige 1-2 voor Mercedes en we tonen echt onze sterkte als team.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België