Hamilton na overwinning: “Ik ben een jager”

13 november 2016 — Hamilton reed tijdens de GP van Brazilië een foutloze race, wat hem uiteindelijk een vlotte overwinning opleverde. In de titelstrijd nadert de Brit tot op twaalf punten van Rosberg, waardoor de titelstrijd pas binnen twee weken tijdens de allerlaatste race zal beslist worden.


Lewis Hamiton beleefde naar eigen zeggen een redelijk makkelijke race. De rijders achter hem zullen over hun eigen race ongetwijfeld anders denken.

“Over het algemeen was ik vooraan gewoon aan het ‘chillen’,” blikt Hamilton terug op zijn Braziliaanse GP. “Wanneer het regent betekent dat meestal voor mij dat ik een goede dag heb. Het was voor iedereen tricky. Er waren zeker en vast verschillende momenten waarop je aquaplaning kon hebben.”

“Ik maakte echter geen fouten, ik had geen problemen en maakte geen enkele spin. Het was best interessant om te horen hoeveel wagens achter mij aan het spinnen gingen. Ik kende echter helemaal geen probleem dus ik ben best tevreden.”

Wat de titelstrijd betreft blijft Hamilton hopen dat hij tijdens de allerlaatste race alsnog zijn vierde wereldtitel kan bemachtigen.

“Ik ben aan het jagen en het enige dat ik momenteel kan doen is wat ik nu doe: winnen. Het team heeft me een uitstekende wagen ter beschikking gesteld en de betrouwbaarheid is echt goed, de resultaten tonen dat aan. Ik ga alles geven en Abu Dhabi is meestal een circuit dat me goed ligt”, blikt Hamilton al vooruit naar de seizoensfinale.

Voor Hamilton was het zijn allereerste overwinning tijdens de GP van Brazilië.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België