Hamilton na overwinning: “Ik reed met een droomwagen”

03 september 2017 — Lewis Hamilton prees na afloop van de GP van Italië zijn Mercedes-bolide. Hamilton beschikte naar eigen zeggen over een "droomwagen' en zei dat 'Mercedes-power beter is dan Ferrari-power'.


“Het is overduidelijk een ongelooflijk opwindend seizoen. De voorbije twee races waren ongelooflijk sterk voor ons als team,” zei Hamilton na afloop van de race. “Ik weet niet hoe het komt dat de snelheid van Ferrari niet dichter bij die van ons lag, zoals dat normaal wel het geval is. De wagen voelde vandaag echter fantastisch aan, zeker tijdens de eerste stint.”

“Omdat we wat ademruimte hadden tijdens het begin van de race konden we de levensduur van de banden wat verlengen. Met Ferrari achter ons hadden we waarschijnlijk moeten pushen. Uiteindelijk deden we het dit weekend echter beter.”

Hamilton mag door zijn overwinning dan wel de leiding in het kampioenschap genomen hebben, de Brit blijft echter op zijn hoede. Er zijn immers enkele circuits op komst waarop Ferrari waarschijnlijk een stuk sterker zal zijn dan in Monza.

“In Singapore zou Ferrari normaal snel moeten zijn, een circuit waar downforce erg belangrijk is. De strijd zal er verder gaan,” aldus Hamilton. “Sebastian heeft lange tijd aan de leiding van het kampioenschap gestaan. Om nu aan de leiding te staan met al onze ups en downs geeft een geweldig gevoel,” besloot Hamilton


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië