Hamilton na pole en baanrecord op Monza: “Het team heeft het geweldig gedaan!”

05 september 2020 — Een nieuw baanrecord op het circuit van Monza en de 94ste polepositie in zijn F1-carrière. Het was een geweldige zaterdag voor Hamilton en dat had hij naar eigen zeggen ook grotendeels aan het team te danken.

Met een tijd van 1:18.887 legde Hamilton in zijn Mercedes F1-bolide het snelste rondje ooit op Monza af. Bottas moest slechts 69 duizendsten onderdoen voor Hamilton maar het is wel de Brit die opnieuw op pole staat.

“Een geweldige performance van het team vandaag, alleen al op het vlak van timing, wanneer ze ons de baan op stuurden,” vertelde Hamilton tegen de media na afloop van de kwalificatie.

“Ik denk dat we geleerd hebben van volgend jaar, we kenden geen mooi einde toen. Ons strategisch team deed het geweldig vandaag, vooral wat de timing betreft.”

“We hadden het er gisteren over en ook vandaag. Uiteindelijk hebben we het perfect gedaan.”

Ook het afschaffen van de bewuste ‘party mode’ heeft blijkbaar geen effect gehad op de dominante performance van Mercedes tijdens de kwalificatie.

“Vorige week zegden we al dat de regel om ons te vertragen niet echt een verschil zou uitmaken, dit omdat we een zeer, zeer goede wagen hebben en we ook op andere vlakken gewoonweg beter zijn,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België