Hamilton na pole: “Iets extra was nodig om Ferrari te verslaan”

11 november 2018 — Het hele weekend lang zag het er al erg close uit tussen Ferrari en Mercedes. Maar wanneer het er op aankomt was Lewis Hamilton toch weer de snelste, waardoor hij als eerste aan de GP van Brazilië begint.

Voor de start van Q3 wist Hamilton in Brazilië nog geen enkele keer de snelste tijd te rijden, ook al was hij steeds dichtbij. Mercedes veroverde sinds 2013 steeds de pole in Brazilië en dat gebeurde ook in 2018. Hamilton veroverde zijn 82ste pole.

“Ferrari was het hele weekend al snel”, zei Hamilton. “Tijdens de laatste drie races waren ze snel, dus ik wist dat er iets extra nodig was om hen tijdens de kwalificatie te verslaan. Het was erg close tussen ons, waardoor 99 procent van je prestaties niet voldoende was.”

“Ik was dan ook erg blij met mijn ronde. Het hele team werkte hard om een comfortabele balans op de wagen te krijgen.”

Het doel van Hamilton voor de GP van Brazilië is om het maximaal aantal punten te scoren voor zijn team, aangezien ze dit weekend voor de vijfde keer op rij wereldkampioen kunnen worden bij de constructeurs. Mercedes zou het tweede team zijn in de geschiedenis van de Formule 1 om dat te verwezenlijken. Het andere team dat ooit vijf opeenvolgende wereldtitels wist te behalen, is Ferrari, het team die hen proberen tegen te houden.

Opvallend in de strijd tussen Ferrari en Mercedes is dat de Italianen de race aanvatten op de hardere zachte banden, terwijl ze bij Mercedes op de superzachte banden starten. Maar Hamilton liet verstaan zijn slaap er niet voor te laten.

“Het team zei me dat er geen groot verschil is tussen beide bandensoorten, ook al is er altijd een verschil. Het maakt de race in ieder geval interessant. Het is een vrij korte run naar de eerste bocht, maar Ferrari is normaal gezien erg goed bij de start van de race.”

“Ik kijk er naar uit om een mooi gevecht te hebben met Ferrari. Maar het wordt vooral belangrijk om de banden in leven te houden. We zullen in ieder geval alles geven.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België