Hamilton na pole op Spa-Francorchamps: “Eén van mijn zwaarste kwalificaties”

25 augustus 2018 — In natte omstandigheden heeft Lewis Hamilton de polepositie veroverd tijdens de kwalificaties voor de GP van België. Hij spreekt over een zware sessie.


Het hele weekend lang leek Ferrari op weg te zijn naar de polepositie, met de snelste tijden tijdens alle vrije trainingen voor de Italianen. Tijdens de kwalificatie kwam de verwachte regen en daar wist Hamilton van te profiteren.

“Dit was één van de zwaarste kwalificaties die ik me kan herinneren”, klinkt het bij Hamilton na zijn polepositie op het circuit van Spa Francorchamps.

Ferrari was het hele weekend al snel, maar toch wil Hamilton niet toegeven dat de regen hem geholpen heeft om de snelste tijd te rijden. “Ik ga niet zeggen dat we geen kans gingen gehad hebben mocht het droog gebleven zijn, want het verschil met Ferrari was niet groot. Ik was dus nog hoopvol.”

“Maar de regen kwam er dus en niemand kende de natte omstandigheden. Het was erg lastig, want op sommige plekken leek het droog, terwijl het erg nat was. Ik ging twee keer van de baan, maar gelukkig kon ik op het einde een goede ronde neerzetten.”

“Deze strijd is geweldig voor de sport. Het was leuk om al de mensen langs de baan te zien. Het is een fantastisch circuit om op te rijden.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België